Saturday, September 26, 2009

SELAMAT HARI RAYA EID FITRI :)

Dam dam dum..

Assalamualaikum wbt, sahabat serta para pembaca yang dikasihi sekalian ..^__^ hihi.

Apa khabar sayang?! I hope all the readers here fine and happy okie~

Seronok nya raya!! happy sangat!! Mari gunakan cuti yg UITM beri:)

Raya tahun ni byk meninggalkan kegembiraan utk aya~

Nak tau ape aktiviti untuk Raya 2009 ? come, mari, singgipoh! hihi________^^.

*~*~*~*~*~*~*

Raya pertama, 20th October 2009!

Macam biasa la pagi raya, Aya sekeluarga bangun awal dan mandi sunat hari raya:) Actually tak blik kampung Pahang dah 6thn da sbb smua ada di sini da skrg! yeayy!Around 6am Aya wake up! hihi__^^. Siap! siap! Babah da panggil kat bawah. Aya bangun awal tapi siapnya lewat jugak. Abang da pesan siap cepat, tapi masuk tlga kanan klua tlga kiri! haha. Smayang raya di perkarangan rumah nenek di Taman Bukit Chedang. Okey, Aya pun da siap kmudian turun dengan cerianya sbb nak smayang raya and sambut hari raya pada hari ahad yang sangat indah ! okey! Bersalaman di pagi raya sblm smayang raya heyy! SEMESTINYA aya menangis:) yea saya excited menangis:) lantas mendapat duit raye di pagi raya:) hehe______^^!

Chop!! makan aiskrim yang ada dulu di pagi raya bfre ke open house yang diuruskan oleh Ibuku tersayang Mdm. Nisah. Nak dkt 3 jam aya, epul dan abang kat tempat ibu bertugas tuh. haih, bestnyea! hihi___^^! makan mcm2 . kat tmpt VVIP lak tuh. ni smua kerana ibu! haha klu tak, makan kat lua ah kan gaye nye ngan pnuh sesak tuh! ok, da salam2 ngan yang tertentu, balik la kami bertiga dan ibu balik selepas berangkatnya smua orang atasan tu :) balik TIDO:) sbb penat lah kan! cheyywah. budak2 bertalu talu datang nak duit raye. .!


Haa, raye pertama ni bergambar dgn Abang! haha tak penah tgk yea, ni lah abg saye! abang yg saya sayangg and closeeee sgt2 haih:) ______^^! manje ngan abg pon boley ! hihi_________^=. ey, Nazirul ni budak baik dan hensem serta gantang orangya! haha suda berpunya atau belum, saya tatau apa2 sbb saya malas nak amek tahu tapi rasanya da tahu! yes, malam tu, huih smua saudara mara berkumpuk di rumah aya! nice babe! disebabkan leka berbual dan melayan serta ketawa2, terlupa nak amek pic di rumah sendiri! haihyew! ni je yang sempat.

Ni pule gelagat sepupu aya, Kak ngah:) di tepi bunga favorite ibu aya:) haha

Ni pula, aksi kakngah dan kak fahila dgn air mereka:)

Ini pula Syahmi dan Dini..Aya menggalakkan mereka berdua time memujuk rayu dan meminta ayah mereka cellphone sorang satu sbb ayah mereka kaya2! haha. jht kan>.<>

haha_^^! Pic ibu pun ader okie!! tapi mari kte tgk hari kdua dan seterusnya okie:)

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Raya kedua, 21st October 2009!

Haha, ni raye kampung Melaka, di Kuala Linggi. Ni family yg ada ketika ini.

Ala, tempat yg sangat cantik dan sering dikunjungi oleh para pelakon utk shooting di kampung saya yang lawa ni:) hihi_______^^ di sana, terdapat juga laut yang sangt cantik juga MEMBINASAKAN CELLPHONE SAYA!!~ haha cellphone saya da msuk air laut. nak tau napa? meh kite tgk aktiviti pada ptg kdua raye! haha.

Biasa lah bila da seluruh keluarga sauda mara belah Babah berkumpul di Melaka, apa lagi belah petang tu kami pon tukar la baju raya ke baju mandi:) haha sbb kami nak mandi laut! tepi umah je tak smpi 3 minit jalan kaki pon ..boleh kira tapak, da sampai laut! hee malam2 blh la dgr air laut berombak sjuk sgt tdur kampung;) hee______^^. Ni pic candid oleh saya! saya dimana? saya yg take pic ni ler;)

Ha, ni 3org bidadari :) haha kiri tu Makngah saya(Kakak Babah), Maktam(Adik Ipar Babah) dan Ibu(Isteri Babah) haha____^^ sweet kan dorang. Seterusnya plak, sesi berdiri sambil teruja dgn letupan mercun dalam pasir! haha__^^ sengal leh tahan gak abg aku n cousin2 aku kcik2 tuh! haih_^^ noty tpi comel!

Ha, 4org ni :

1.Epul

2.Nazirul

3.Haziq

4.Jujud

Mereka ni mmg degil dan suka buli sayaaa! nak nak Haziq yg tgh nak larikan crocs saya tapi diselamatkan oleh Baby iaitu adik sedara saya yang baik dan mmpuyai kamera digital pinky yg chomel! hihi_^^ ko msti bangga kan baby kak lia include kan ur name here! haaha!

Okei, ni Jujud! "Kak Lia, amek gamba jud sorang, ok tak kak lia? thanks kak lia. Amek pic ngan lia asek cantik jer hahaha." Die gelak je weh, hampeh! haha tapi mmg btul adik spupu aku ni mmg cantik dan hndsm:) Ni smua anak2 kecil yg excited nak mandi laut dan dijaga oleh aya, kak faila dan kak atin melaoss! hihi_______^^. bapa2 ibu2 bakal mnyusul! haha. kesedihan melanda bila Cellphone rosak sbb air laut:) tak sengaja utk merosakkan hp itu!

ok sonok mandi laut di Melaka dan beraya di Melaka! sgt best! dapat duit raye:) hee~ haha. okei2 next, mari kita saksikan hari ketiga!

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Raya ketiga, 22nd October 2009!

Yeayy! pagi2 ada tetamu terdekat ke rumah smua bising tye raya kdua takda umah sbb datnag takda orang;) haha. Babah tak tls kat board kot yg kami skluarga kuwa n takde umah:) sian mereka. Maaf yea teman2 setaman! haha____^^ . So jiran2 datang dgn meriah:) kawan2 aya dtg dgn pnuh mesra! lama tak jumpa dorang rasa rinduuu sgt! okei, Jam 3 ptg cam takda org, Babah ajak gi Putrajaya bawak nenek gi tgk Masjid Besi! hihi_____^^ so kami pon pegi jalan2 sana! yeayy! best sgttt! balik malam slps selesai solat di Masjid Putrajaya dan Masjid Besi!

Abang ngan Ibu aya! hee__^^! Ibu snap belah kanan ni, blootooth pon boleyy! haha. Kami balik, kawan aya bernama Ijam pon tiba di rumah dgn pnuh muka tunggu! haha:) thanks Ijam sudi datang wlpn ko tau aku tada umah! tapi kau setia tgu aku! haha__^^ Okei, come! esk buat open house, Raya seterusnya:) mari!

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Raya Keempat, 23rd October 2009!

Okei! seperti rumah org lain, Aya pun ada open house khas utk kawan2 aya:) makanan yang dihidangkan adalah Nasi Hujan Panas + Kari Ayam :) serta Mee Bandung yang dibuat oleh Aya:) my favy food okei! I got text from Fatin Liyana at 12pm. She said," weh aku ngan dak apiz odw ke umah kau!" haha aya dgn excited mngu kdtgn kawan baik ayadari Indon nih! haih miss her lot babe! dia smpi, trs plok ! hee____^^ she so closed with me actually! she's cute sgt .

jeles sesuatu katanya dgn aya iaitu SKIN aya:) haha____^^ she got nice skin jugak tapi tanak ngaku and nak gebu more than me kot! aisey atin! haha. sabaw! ey byk cter dowh aya ngan dia that time:) dia lah tetamu pertama then dia mmg surprise me dgn new crocs dia! haih, taleh jadi nih! cellphone dia bling2 buat aya nak amek je cellphone dia tuh! weei bagi aku la weiih! grm! haha.apa lagi, tgk gelagat kami! yeay!

Beliau seorang yg sangat baik dan sangt comel hee____^^ aku ikhlas ni aw! hawau kalau kau gelak tak ikhlas! hee_____^^. dia juga sangat baik dan ada ole2 utk dia tahu:) hee suka hello kitty dan krna hari raya, aya blikan dia tie comel dan pin hello kitty utk nya si kawan baik yang tersayang nie____^^! sonok sgt! tetamu seterusnya datang lantas gambar tak diambil pula kerana terlalu leka melayan tetamu:) tak mng tangan_^^

Kurus skit tang kaki aya ni_^^. pon bleyy! haha atin ko tgk pic nih:) bawah

Aku ske time ni . ko tau tak aku kaku giler nak syum sbb nak tglak pon ada time ni. sbb trgat satu prstiwa la___^!. cantik lak dah:)

hehe__^^ cantik lah! hihi. ni budak dua org ni Jep ngan Faisal Kemsalam kat ko:) jawab okie!___^^. kawan2 lama, smua kmslam! haa! thanks ! seterusnya raya, mari!

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Raya kelima, 24th October 2009!

Haa, Kami gerak ke Shah Alam, Klang and etc utk beraya di rumah sanak saudara_______^^! sonok2! mari tgk pic bfre ke sana____^^.

Ibu ngan Babah:) in Maroon sutera batik:) hee~

Me and Ibu with Batik sutera sedondon tapi tak sama design:)

Babah and me, "nak gerak dah lambat da ni "babah said!

ha ni nak jugak msuk bloggie adik dia:) abg saya! hnsm nya kau this time saje:) hihi_^^. Sepanjang ke Shah Alam, aya borak2 smbil snap picture lori, motor, bus haha takda kje;)

Da smpi umah maklong, makan tgh hari! da siap, makan lagi di umah maktam! hee__^^ lepak smpi malam! then balik seremban! yeayy!duit raye:) haha

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Raya keenam, 25th October 2009!

KONVOI RAYA dengan KAWAN2 SEKOLAHHH!! yahooo~

mari saya senaraikan siapa yang ikut !kereta daim dan aya serta diikuti guys motorcycle!

1.Aya

2.Athirah

3.Atikah Manap

4.Aisyah

5.Daim

6.Hanani

7.Amir

8.Apek(Nazrin)

9.Faisal Ridha

10.Nik Hidayah

11.Syakireen

12.Alex

13.Usop

14.Totoq(Syafiq fuzi)

15. Aisyah's boyfriend(ALI)

haa. 15 org ikut:) stiap umah , msti ada perbualan yang sangt menarik!!aku dibuli memanjang! cihhss! haha trip ptma ke umah atikah! makan2 bual2 then ke umah Aisyah .makan kek batik, speghertti dan mcm2:) then ke rumah Nik dayah! haa, si kerempenk tulang! haha memekak je spnjg jalan ngan dia ni! tpi FUN!! dia tgh wat asgmtn trs kami serang umah dia! haha. then kami ke umah my prince charming ahah iaitu,totoq~ makan soto weii! giler best!! da selesai makan, kami ke umah Fatin Liyana , my bestfren tuh ler sapa lagikk.. umah dia buat bykkk mknn! smpi abg aya leh tambah kan:) hee~ best sgt2! borak2 amek pic!

waa apa lagi, kami pon da full, aya tinggalkan abg aya dgn kawan lamanya, lalu aya pon beredar utk ke umah ustazah dari Sikamat ke Panchor Jaya! Haa meh sini nak cter, haha pendekkan jela ok, gi tak plan , tatau jalan...SESATTT! haha then kami cancel ke umah ustazah lalu ke umah daim yang berada di Gedung Lalang! yeaay! haha umah dia sweet sbb ada kucing yg aku rasa tak pnh aku gi umah yg ada kucing gmok2 cam tuh wehh! damn comel! kluarga kawan2 smua sproting and FUN! lps slsai solat di rumah daim, aya pon pulang ke rumah sbb nak ke tmpt lain dgn family! hee i miss u all dear! my friends that make me fun whole day!

p/s:


*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Raya ketujuh, 26th October 2009!

okei, da last raya me at umah is ddk umah! kawan2 skola datang beraya lagi dan sorry to MIEWA UITM sbb tak dpt dtg. aya demam dan ramai ttmu dtg ke rumah! haih, ke open house member abg bernama asmaa yg sgt comel!.. duduk di rumah mengemas dan mmbli barang pulang dgn ibu and mgira waktu utk pulang ke JENGKA!!! haa times up!

p/s: RAYA TAHUN NI SONOK SGTTTTTTTT! asgmnt tak buat haha. skrg baru nk buat! yeayy!:) i luf all memory with u all friends! i enjoyed! luf mwahxs! xoxo~

No comments: