Saturday, September 5, 2009

Puasa ke-15 :)

Assalamualaikum..

Hai. today i would like to share with you my experience tidur di Jengka sorang2!

Before tu, aku nak memastikan yg language aku ni tak tunggang langgang kalau tak ,kne bahan dgn si polan bernama tuutt teettt tooot(bukan nama sebenar) hahaha!

mampus tak layan! haaha! kawan2 , roomates smua balik rumah masing2. Ada yg balik subang, johor,seremban and KL...hee mula2 mcm biasa je kan, fikir puasa so takda hantu. Then, leka2 buat HTML dari 2 ptg tgk2 jam dah pukul 6 ptg. Leka sampai tak sedar utk membeli juadah berbuka puasa.  Yang tinggal, Jue Ety and ada la 2 3 4 org lagi yang tak perasan siapa;) haha!

Kak ema pulak smlm je ada arini dia balik Kuantan sbb nak ambil baju raya katanya. Aku pon tinggal lah sorang2. Oh yea, bfre malam sempatlah kluar bli makanan berbuka kat Dataran Intelek tu sbb bfre bli tu hujan lebat sangat! cpt2 turun naik kan tingkap kereta.

OMG shitt! tadapat nak tutup sbb tak blh bkk pintu kereta, kereta kene himpit dgn kereta member. Kalau aku nak klua pon mmg tak dpt la. Hmm,nak ke tmpt driver, lecak and tinggi sangat air. Redah je, masuk! so petir pulak sambung menyabung, aku trskan dgn gigihnya mmbuat HTML. leka buat HTML Jue ngan Kak ema panggil, aku dgn lekas nya siap! haha Jue dah membebel apa tah :) Kak ema plak pon sama membebel! huu nasib krta yg himpit aku tu dah takda, so dapat lah bli juadah bersama kawan! aku bli nasi kerabu , air tembikai abg MPP hehe and tah la, apa lagi tah ;) tapi tak byk cam kelmarin ler:) berbuka ngan ety n jue kat bilik mereka berdua!

okei, 9mlm stop buat HTML, pergi ke bilik Ety utk tgk tv cter Nur Qaseh! Adam da brubah, sjuk hati aku;) hee! haha! so kacau2 Jue yg 24hr gayut ngan Ary Wibowo dia tuh!  Aku nye hp plak sama je bawak ke tak bawak ke, still takda org nk call except my mum and dad:) haha! stakat text ngan kwan2 tu ada la tp tak interesting topic lah! boring nye pasal kan! haha sian kwan2, sorry! habis cter tu, aku pon  masuk bilik aku siapkan task aku tadi . tak perasan, tak klua bilik tgk2 jam pkl 1 a.m! nak call Jue and ety takut ganggu, hati aku dah lain mcam je rasa !

Pastuh aku cpt2 amek yassin, bace sorang-sorang. teringat pulak lah arwah sapa2. Astgfrlh. TANAK bukak almari! sbb kawan2 aku pnh cter dlm almari ada sweety iaitu PONTIANAK! hbss! camne nk amek air laici! aku bukak jugak tp tutup mata and hbs smua aku capai n jatuh! haha  takut nye pasal!  almari farah plak bunyikk tertolak angin..huuu! nevers giler aku weehh!

sekor serangga terbang2, mampos tak layan mati dah kne kipas! ha, main lagi! kan da mati:)  Aku nye HTML pon da siap, so aku smbung buat kerja lain iaitu siapkan teks ucapan untuk event KIDDO RAINBOW CHARITY soon:) hehe! Alhamdulillah, aku dpt siapkan dalam jam 4.30 pagi trs aku sahur. . tunggu subuh, sempat YM dgn wan, and lps solat trs tidur!

Waaa, gelap je bilik sbb langsir warna maroon, and kawan2 plak takda, so aku ingt baru jam 8 pagi..skli babah and ibu call! hahah tgk2 kul 1 pm!! apa nak jadi la aku ni:) haha ngantok nye pasal. takut sweety satu hal. slamat ibu ngn babah call! Ibu ngan babah rilek je;) haha~ Abang aku lak call nak pinjam bband, ah! takda masa aku nk mandi2 nk siap jumpa dia! malas. trs kne marah ngan aku! haha sian abg aku:) aku dah cl say sorry, dia paham.

Babah nk amek aku bawak aku blik seremban sbb ksian sgt aku tgl sorang tp aku tanak balik sb sini aku blh buat kerja. study etc! mls nk blk, klu balik, nnt aku asek hilang jer. kawan2 aku lak ajak kuwa smua! waa takpe2. bfre raya la aku balik! yeayy! haha! Ibu pon bzi, nk ajak shopping pon ibu balik senja..aku paham sgt tugas ibu. ajak babah, babah pon sama bzi. ada atok n nenek je tapi nenek bizi nk masak atok plak ke surau so tanak kacau mereka waktu ramadhan ni;) ajak abg aku pon okei tapi dia pon tak blk. klu tak, ktrg shopping dua beradik jer. Ibu pon ckp bfre raya, kita satu family shopping n that time ibu babah tak bizi sudeyy! hehe_______^^

lagi 15 hari lagi nk raya:) aku harap puasa aku full this ramadhan tapi sbg ppuan, kne redha. nak smayang raya! Alhamdulillah buat masa ni tak pernah missed smayang raya. kcli 2004. .;) nak blaik Melaka, Phang n raya ke 5 sure Babah ajak gi Singapore.  Nnt kaklong nk kawen lps raya pon gi sana jgk. cuti Uitm 9 hari je. then FINAL EXAM.. huhu~

skg ni, aku lum mandi lagi . dah kul 2 da! haha aku tak mandi n tak buat apa lagi ni:)

ok kawan2, c u soon!~ SLAMAT BERBUKA PUASA...

permaisuriAYA:)

No comments: