Sunday, June 7, 2009

Kampung Halaman, MELAKA!

OH MELAKA terchintaku ! haha


damn, best giler lepak kampung sbb aya dah tada kampung tetap! haha
kampung kat Pahang tuh nk kire2 5 thun da tak balik wlpun study kat Jengka dan nenek atok stay ngan kami kat seremban kikiki!
aisyy! so long. kekeke__________^^

haa kisah bermula bila balik Melaka sbb Kak Jun kawen, ala anak wan busu! teratak beliau sangat cantik dan treditional ske sgt blk Melaka! haha! em mule2 je smpi, aya salam2 smua org then aya ke PANTAIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII! kmpung aya sebelah pantai aje tahu! waaa cam nk mandi je tp takkan la nk trs mandi...gi pantai ngan nazirul, epul ,pak uda ngan abg qLi.. hehe. epul, nazirul smua tu la kan, TAK MANDI lagi! isk! aya je yg da mandi sbb aya dtg dri seremban kan hahah. dorang tdo kmpung sbb dorang gi smlm da:)  dlm pic ni, aya ngan spupu aya yg hnsem jap jek dlm 5minit camtuh! haha nama dia EPUL sigaraga! haha
haiih, best tau! aya jaga gula2 kasi budak2 kecik. rmi sgt datang, biasa la org kampung seberang pon ada juga datang.
along, aya ,kak fahila ngan baby jaga meja lauk, tak cam sarat lak kan! hahahah.
aya ni bukan bg bdak kcik gula02gula, org tua pon aya kasi! al maklum la, leh bg cucu cucu kan! hahaha! aisy, ada yg dtg main amek je gula2 tu, da la sedap gula2 tuh! kadang2 ske ske je. ada la that time, ada 8 gula2 je tinggal, gi amek lagi kat umah, tgk 8 hbs! yg kebas tu, makcik tau! nk bg anak kata nya, aya syum je dlm hati, TADI DAH AMEKKKKKKK! hahahaha(jeles sbb gula2 hijau tu cntik n tgal satu je, nk mntk blk kang ckp apa lakh! hahahaha)

mlaka start 11am-4ptg pon still ada org dtg. theme purple tp aya pki kbaya cokelat! lain theme lak aiseyy! tgh dmm2 tu dizzy2 still blh bergambar dgn ceria la konon! aaeaah! tuhdiaaaa, CANON epul si photoshoot suda tiba, apa lagi, kami pon BERGAYA laaa! haha uncle, aunty , ibu abah pon JOIN aaa kan! haha skli, tenggelam mke aku ni!:______^^ haha.

yela, bkn sng yea, singapore ngan mlysia fmily nk bergambr, klu bukan kes kawen dan kematian mmg jarang la nk jmp kan! ni anak wan busu last kawen..alhmdulillah..! tada jumpa da..mlainkan raya! ni along atin ngan aya:) bawah tu ibu ngan babah aya:)

kul 5pm pas asar camtuh kan, PReeeyyytt40x..aya start motor atok..hahahah! naik motor wee.cam tak caye kan! hahahaha! start je motor tu, tp kak fahila yg bawak! hahahah. mle2 nk bawak tp SEGAN! hahahaha:) last2 bawak jugak! klakau giler! menggelidat noh naikk moto. tak dulik da org kmpung pandang:) hahahaha! smua org kumpul kat pantai then kitrng gi pantai:) MANDI dengan seronok nye wlpn mmbasahkankaki:) hak4! skli lagi, EPUL amek gambo! haha kakngah, n all da family msuk corumn NICE ahhh! tepi pantai yg SRONOK babe! ni sikit pic  maktam n paktam,abg aya si nazirul yg cam dugung terdampar yg kne timbus dek pasir! haha also spupu ku yg comel, baby! haa yg satu lagi tu, rmi kan. haa tu baru  skit tuh!family ktrg la tu...amek 1side jek! hehe family ktrg mmg FUN hbss bile jumpa OMG! tanak balik!ni sikit pic  maktam n paktam,abg aya si nazirul yg cam dugung terdampar yg kne timbus dek pasir! haha also spupu ku yg comel, baby! haa yg satu lagi tu, rmi kan. haa tu baru  skit tuh!family ktrg la tu...amek 1side jek! hehe family ktrg mmg FUN hbss bile jumpa OMG! tanak balik!

  

ni sikit pic  maktam n paktam,abg aya si nazirul yg cam dugung terdampar yg kne timbus dek pasir! haha also spupu ku yg comel, baby! haa yg satu lagi tu, rmi kan. haa tu baru  skit tuh!family ktrg la tu...amek 1side jek! hehe family ktrg mmg FUN hbss bile jumpa OMG! tanak balik! Baby plak da cam apa tah bergambr! comel kan dia! haha kcik lagi dia ni.

       

 Baby plak da cam apa tah bergambr! comel kan dia! haha kcik lagi dia ni.:)

 

last ni yg kipas tu dak anor, from singapore.  lama tak jmpe dia:)  

sekain,berapa meter lagi, kite jumpa lagi oK!

No comments: