Tuesday, May 26, 2009

Pulau Kapas, Terengganu :)

22-24 May 2009!

Hai dear blogiz!

Hee happy nye akhirnya smpi juga Seremban and dapat juga utk share everything anything wt hpn at Terengganu yg BESTTT sokmo!:) nk tau apa yg blku x? :) come baby, lets GONEEE! haha :p

At 9:00 pm,Saturday nite aya and family btolak from Seremban ke Pulau Kapas! Dalam perjalanan kami ke sana, Aya happy sgt2 sb aya tapenah gi P.Kapas tu. mana penah kan, so happy la excited sbb tak sgka ibu and abah nk ke sana then dptlah aya lupekan ape yg tak ptot diingatkan .Thanks my beloved parents! mwaxhs! ABAH,IBU,ABANG and AYA gembira! hehe! Oh ya, we went there fr our Family day! so klu family day ni msti la bgbung family kan! hee! yummy!

Kitorang ke sana not by car sbb Babah ckp kereta mana la blh berenang kat pulau tu kan and tanak pning2 kpla kan, naiklah bus! hehe! sgt2 comfortable pye transport. . hihi___^^ dalam perjalanan , aya dgr music semestinya aya bawak gadget aya utk hilagkan bosan kan! Text2 and call ainto haha! kacau dia, ske sgt kacau dia sbb dia ni gagap gagap klu tada apa nk ckp;) hahaha! huh, dah gelap, malam lak tu, jam 3pagi aya ttdo sbb sjuk sgt2 ! bapa kli turun petrol station:p haha!

Around 5:00 am,Saturday smpi lah Jeti Pulau Kapas and berhenti Subuh dulu then baru gerak naik ferry yg dijangka tiba at 9:00 am. kat situ smbil tgu ferry aya and family turun pasar tani. mcm2 makanan tau aya bli! hee NASI DAGANG, PULUT LEPA,LEPAT and QASIDAH. Sperti biasa lah, aya makan dan makan sbb lapar. kat dlm bot takut mabuk laut kan klu mkn byk2 tp aya redah aje sbb mknn pantai timur lah aya rindu tau! Lps makan je, aya gi ke Jeti utk naik ferry we r charted 4 ferry:). single, married, parent tht have baby and nenek also atok! NICE kan! ok.

Naik la ferry kan, hehe! sonok sgt3! laut dia bergelora and bot dia terangkat2. aya pegang je ibu and half nyawa rasa bila hp aya terjatuh ! shit! Astgfrlh mse tu tak ingt apa da klu tglam pon, mmg aya tatu nk ckp apa;) haha! nsb Ibu Abah tak marah sbb tkut aya badmood:) heheh! Abang ya je BISING memekak! rimas rasanye! aha tp da ok jap je dia marah bising atas tu je. then amek pic atas bot hee BEST!( lama tak naik la katakan) masa stgh jam saja naik bot ke sana. about 9:45 am sampai la ke Pulau Kapas;) YEAYYYYY! aya turun dgn happy and ada si kecil comel sgt tgk aya tat time! heehe! laut biru trquise and CANTIK rahmat Allah beri kan!

Atas ni Aya. chewah, bawah ni Ibu:) hehe!

Check in and around lps zhor, kami ke bot smula lps makan utk Snokerling! haa sbnrnya mmg aya tgu time nk snokerling ni je dpt Pulau ni sbb tak puas mse kat Pulau Redang. Aya nsnokerling smpi tlajak tmpt dari bot. nsb ada life jacket. about 9 kaki la dalam nya! dalam kan. hehe aya renang2 nmpk ikan! NICE cntik nk tngkap dia lari! isk! tak best tol! lawa ikan dia. terumbu karang pon cntik! haaa OMG! tanak naik rasanya. sedar2 dah 2jam lbh snokerling kan! hehe. so aya bgrak balik tp takpa, nnt aya load video utk u all tgk eh aya snokerling;) haha! my mum record! hehe! around tu my family lah tu!

aya before snokerling

At 4:45 pm kami naik bot utk blik ke chalet pula sbb aya, ibu abah and abang nk ke tgh2 laut utk CANDAT SOTONG!!!!!! best tau! sbb time ni la musim dotong tu rayap2 tau!selesai saja bsiap and solat, kami turun dgn uncle and sister2 nk join juga:) so aya excited sgt tp kne bersila tkut jatuh! tak mabuk laut lagi time nk gi tu tau. tp berzikir saja sbb ombak time kami gi tu tlalu kuattt! KUAT sgt2 dan klu tak balnce, mmg akan jatuh. goyang2 dia merisaukan. Kak Asmah tibe2 msuk dlm bilik bpt tu sbb dah mula mabuk katanya. UWEEEKK, dgr dia muntah, OMG aya risau sgt2! dalah sotong tak dpt lagi. Hujan ribut lak tu/Ibu tahankan mabuk sbb ombak dia kuat sgt tu buat kami mabuk. abah dah risau n tkut apa2 jadi, DPT la sotong.. Abah happy sgt2! alhmdlh. Ibu crta ibu nmpk sekilas pandang ikan todak laju sgt2 ibu tanak tgur then abah pon ckp abah nmpk. bhya tau ikan tu laju sgt2! Bulan tak da and naik pon sotong pk byk kli sbb bru aya tau sotong lawan cahaya dari bulan so dia naik. if takda chaya, dia tak naik. 10 kaki dalam.BANYAK pglaman mencandat sotong aya bljar happy sgt! guna umpan dia:) penat agkt ltk angkt ltk..tpi still tada:) abah je yg dpt! haha blh la buat sambal sotong makan pagi tu nasi lemak:) haha! okey,kami pun pulang ke chalet dan berehat. . yg tak ikut gi karaoke.

At 9:00 pagi Sunday, kami bertolak pualng and snap picto sana sini hehe! NICE. Kami gerak pulang ke Jeti P.Kapas, utk ke Kuala Terengganu Pasar Payang! hee! tak sabar! Aya da roger Ayie utk teman bila kami da smpi sana. Aya ngan Ibu and Uncle ke Atikah Songket utk shopping kat sana ayie drive hehe! Happy sgt gi jalan pusing2 naik kereta ngan ayie. Ibu knl ayie and ibu lpskan aya jalan2 tgnu klu taaak...ssh tau ibu nk lpskan. gi jalan bli sata sbb ibu nk sata. Abah ngan abag tak ikut just bli2 kat pasar payang;) Puas carik sata tp takda. gi Pasar apa tah, bru ada! rezeki Thanks AYIE! hehe bli nasi ayam utk nazirul and abah sbb tak mkn lagi. gi smula Atikah songket, Ibu dah selsai bli batik2 and samping then makan tghari ngan ayie, ibu uncle. then ayie byk sgt2 share cter:) happy! kli kedua klu dtg msti ayie temankan! haha! mariler dtg tgnu, ayie temankan! hehe! tp hati2 ayie kuat psycho nak nak aya ni! haha ciskkek! tape, aie is my good fren!

haa nk blk da so ayie anta kami ke pasar payang smula then kami btolak pulang ke Seremban . Alhmdlh smpi Seremban at 12 am. Dalam pjlnn, makan bykkkkkkkkk sgt2 mknn tgnu n KENYANG! huh, BEST!! BYEBYE TERENGGANU, love theres memory!

5 comments:

ainto said...

aku x pna snorkling tu.huhu.nk try jgk.
vid tu mcm ko blaja brenang.pnt mak ko nk rcord.hahaha!

PermaisuriMON said...

haha tau takperr tp comel...

Harihta B.O.G said...

hahahaha..besh gule!!!!!!!

Harihta B.O.G said...

ya..ikan tuh xggit ke??tkotnye...

PermaisuriMON said...

tada. ya yg ggt dia. haha