Friday, May 22, 2009

I am part-time worker:)



since 18 MAY 2009


hei. haha! sorry la kawan2 ku .

haha agak lewat la nk update blog.

sorry terutama pada ety yg kini dah ada BLOGGER kan;)

haha ei sorry la bkn apa la ainto, ya kan keje kan;)
so mana la smpt. Tu masa u tye ya , ya bru trigt nk update kan;]


Ok ok camni, Kerja ni fun sgt2 tau;]

start kul 9am-5.30 pm

hisk, mcm2 pkra ada tau ;)

ada kak ila dancik siah also kak atoi.

haa, mula2 masuk tu kan, ya ingt2 lupe sape kak ina,now da kenal da;)

haha! kak ina baik sgt org nya. mcm kak ila and cik siah also kak atoi ni.

mereka peramah sgt.

yg paling best kak ila la sbb dia mmg nice lah kan sas my sister and cik siah as my mother la kan;)


hee mule2 kan frst day isnin, ya dtg and jmp kak ila trs ddk kat receptionist;)

ddk ngan kak ina, and start berceloteh kan ngan kak ina.

kak atoi cter psl aina, her doter and sgt2 happpy sbb da prgnant anak kedua.

alhmdlh;)

aina comel sft2 cam mak dia nakal astgfrlh, mcm2 ragam kan ;)

tak sabar nk ada baby kan;) hahaha!


kak ila happy sgt2 join ngan dia ni. dia ni pybar n tenang je muke dia tau if ada masalah yg datang

buat kerja softly and cermat je la;)

heeikk.. shopping msti ngan dia kuwa makan pon sama..

cik siah pon ada :)


datang kerja ya mmg yg telah difahami mmg ske bisingggggg sgt2;)

haha abg lawrence and abg daizul kan, pening tgk ya.

ada ke abg faizul ckp ya nyanyuk! hiskk;) haha

klu ada boss, syap sudeyy:)
hipokrit jap la kan sbb sgan tu ada kan;)

ya kerja ni kedua kali la sbb after spm tu kje part time gak sini

then smbung lagi;) hehe~

Ibu cam biasa la tgu ya balik kul 5.30 and blik ngan ibu skali.

ibu busy sgt2 kadang2 blaik kul 8 lbh lps msghrib and bli lah apa2 ngan ibu kan;)
isk YM la peneman dikala sunyi kan kat umah nenek

tada la sunyi..

bfre balik seremban 2, aya online umah nenek n tdo trs bila da smpi umah;)


bgn pagi sgt2 n trs ikut ibu gi ofiz.

penat mmg penat la kan tp as a worker tu la jalan utk cari duit.

jgn la curi tulang, kawan2:)

ingt tuh! 1sen tu darah rezeki dlm badan kite tahu!


okei2 aya skg mmg hpy la kat opis sbb ada kak ila ngan cik siah and smua org aa!

kat umah takda buat apa baik ya keje kan.

hehe! ya kerja ni mmg cabaran wlpn nmpk simple. tp ni latihan utk masa dpn tahu.

tgk camne org kire bill..invoice and etc;)


angkt phone, semestinya lah kan! haa then aya smpi harini mmg syum aje kan.

aya nk gi Pulau Kapas di terengganu mlm ni jam 9 malam dgn family. nk scuba n etc shopping kat sane. ehee bestnye!! aaa ya tak lupekan bli ole2 utk korang tahu! ain, ety, miwa,jue,mimy, fara,eein, atyn and etc;) haha today bufday ety! mmg sama2 pakat ngan ainto utk wish dia kat conference;) haa luf u ety!!


ptg ni cik siah balik awal la.. ada hal katanya kan.

tgal kak ila yg ngantok n berlatar blkngkan lagu2 di radio saja. aya lak naip2 blog ni ha..

hari ni dpt gaji..alhmdlh;) happy! leh la simpan utk ke Genting and shopping kan!

haha!~ nice2;)

dear, ya skg ni mmg lonely la, mmg plukan org yg mmhmi hati ni tp still mencuba la.

skunk ni fobia tu ada lagi tp..try to control..

nak Dato'2 haha bak kata kak ila kan..

mmg nk sgt tp ssh cari org yg bgitu. sapa la aya Dato' nak pandag kan.

isk;) hehe


ok la lagi 2jam je nk pulang wak.

nnt apa2 hal lps aya blk dari tganu, aya share lagi, syg! muwax thank bace blog nih!

wlpn tah pape, tp im happy!:) luf, aya

2 comments:

ainto said...

eh munyet.ko kje ke dok ngumpat!

nk ole2 dr tngganu!! x kire.nk gak.
kalo nk bg cmra dSLR kt aku pun aku terima je.huahahahaha

Mighty Jacksparrow said...

wow. an EOS digital. a decent camera it is.