Saturday, May 16, 2009

FOBIA but I have a limit , huh!:)


Bangun pagi2 mmg tak sdp hati sgt.

tp mmg mls sgt lynkan hati ni kan

ibu ckp nk drive then aya degil biar aya drive(lembut sgt2 nada, dgn ibu kan so biasa la)

tgk mke ibu, ibu cam tak sdp hati tau tat time bila aya nk drive.

Ibu ckp btul i nk drive? i ckp btul sbb nk sgt drive jauh dgn krta ibu tu. then dgn jiwa kacau.

makan and minum coffee secawan and nasi kerabu trs klua rumah dgn ibu utk ke rumah Makngah , kakngah and kak yan utk ke Nilai. beli barang2 pertunangan kakngah yg akan berlansung insyaallah bln 7 ni.

ok then, aya drive dgn bismillah... tak pnh drive dgn jiwa camtu. Aya pun press minyak n trus kan prjalanan. after touch card out kat guard tu, aya da mula cam tak sdp hati:'(, Ibu mcm biasa la, klu start prjalanan msti dgn surah al-maksurat beliau. aya drive then turn left, tiba2 aya dgr bunyi horn dari belakang then, tayar dpn belah ibu MELETUP!! Aya tak sempat BREAK shitt!! aya tadapat kawal staring and trs langgar divider jalan tu. OMG! hanya tuhan yg tahu ;"(

Aya shiver giler!! IBU pelok aya and dua2 PANIK sbb blkng krta laju!;'(  Dpn taman prumahan saja pkra ni tjadi. ASTAGFIRULLAH... aya pon mmg ssh sgt nk pikir. ramai stop and aya sgt lega bila rmai org dtg tlg aya and ibu.  MALU, SHOCK,KETAWA and GIGIL ada la skit. sbb msti org pikir, budak ni tak reti bawak kereta ke and ada ke bawak kereta tu ke kiri , nak masuk longkang ke kot ;p)

pintu automatic LOCKED, ah sudah! mcam ne nk klua! ye takk.. then ibu call abah suh datang. Abah tgh makan time tu n dtg ingt pkra kcl je blku then tibe2 abah tgk rmi org then krta ibu tsadai tepi tu,abah trs carik aya and ibu! haha aya leh ddk n msg sapa tah kaver MALU siot jek! haa. org ramai cam worry aya phm tp aya mmg tanak org ssh sbb mmg tah la salah aya kot kan. err.

Aya call makngah ckp ada emgncy n lewat nk ke Nilai tu. then makngah, kakngah n kakyan datang naik kereta dorang, pity them sbb tgu kami ni. so Abah ckp nak gi, gi lah. so abah da call mchanic so ibu and aya gi lps org2 tu pergi kan:)hem mse naik krta tu aya ckp sungguh aya FOBIA seey! kakngah n smua dlm krta cool sown kan. aya tpksa gi nilai klu x, aya nanges2 takut.

samapi pon NILAI n shopping sakan kat sana:) lama2 da ok n kami balik malam.

masa kat NILAI, aya round tak ingt dunia mkn bakso ngan makcik2 n ibu smua. byk sgt pglmn utk aya btunang akan dtg;P if dpt jodoh kan;) hehe ameen.

ok! luf,mwahxs! choop: HAFIZ AF MENANNNNNNNNNNNNNNNNNNG! happy trs tada idea nk type;p

da~

4 comments:

Harihta B.O.G said...

ya2...cmne ley pntu tbe2 locked ek?klu kete nk tbakar cmne?org kt dlm xley nk kua lakn..

PermaisuriMON said...

yup! krta my mum mmg gtu sbb ya tkn satu butang mse nk tkan emgncy sgnal.thats my fault

ainto said...

berhati2 di jalan raya.igt lah org yg tersayang.
hee

PermaisuriMON said...

baik.. tu lah. baik aku dgr cakap itu. haih.