Thursday, April 2, 2009

DUSUN ECO RESORT



DUSUN ECO RESORT
BENTONG, PAHANG

HELLO ! babe:P

Heip, jumpa smula la kiranya kitekan haha!
Babe, i have story want to tell to eu lah!
Baru-baru ni aya gi camp kat D.E.C.
Sangat best tempat tuh. Nak tau lbh lanjut kan?, come!

1st day dapat tau nama tersenarai utk ke sana, rasa cam O.M.G! bencinye!nak balik ruma! Nak balik! Grm nya! Then, wajib ke sana NO EXCUSE. Siryes aya cam nk nges je.
Kawan2 aya yg turut serta pon rasa GOTCH! Awat la buat time tu kan. Haisy! So nak tanak tpksa gi la gak kan utk masa dpn kat uitm. . haih, korang nk tau tak, hal ni tau seminggu sblm gi da! Tp wat2 tatau sbb malas nak gi! Kah3! Noty kan klas ktrg..

Okei! 27hb Mac 2009, Friday!

2:45 petang, Bersiap utk ke DEC! Berkumpul di Bus stop UITM. Bas sebanyak 4 buah. Hehe! Best plak
rasanya kan time tuh la kan. Hee! Tatau plak kan ramai yang gi sana!! Sangat2 ramai.
Best sangat lerh dlm bus sbb fasilitator ngan kitorang aje. Encik Azizul join gak sama
naik ngan kitorang.

5:30 petang, Tiba di DEC! Belok kiri kat highway tuh sblm Genting Sempah. Haih, unik tempat tuh.
terowong dia muat2 utk bus! Kne plahan sngat2 time tu:P tiba la dengan jalan berliku!
HP! TADAK LINE! Benci sgt2 ler. Mmg hilang trs line maxis apatah lagi celcom yg slalu
ada pon trs tada. Nama pon pedalaman. Hehe! Ok then, simpan la cellphone masing2.

Tunggu lori datang amek kitorang seramai 157 orang ni. Lori dia aya ingat besar tau
rupanya kecik cam lori anta alatan elektrik cam peti ais tuh. Imagine la kan:P haha
comel wee ! laju! Super duper laju babe! Takut kitorang. Agak lama tunggu sebab dua
buah lori je nyusul amek kitorang yg ramai ni kan. Group kitorang last naik sbb bagi
junior naik dlu kan. Lori dia bising giler enjin and sangat kuat kitorang menjerit.OK
DONE! Sampai pon atas tu! DAMN! Cantik giler environment sana la err! Ada flying fox ,
kolam renang and chalet yang unik seey!.

Makan petang di cafe makanan sangat BEST! Siryes! and solat berjemaah Asar.
Then,masuk bilik and pembahagian bilik kpd peserta telah pon dipilih.Dalam
pembahagian bilik tu, Aya ada 15 org group aya. Then 1 bilik hya muat 12 org sahaja.
Akibat salah kiraan, aya tercampak ke bilik junior diploma aya. Ana dan lisa pon ddk lah
di bilik junior degree.Memang berat kawan2 aya nk bagi aya gi sana sbb dorang tau aya
mmg takleh hidop without dorang kan then apa jangkaan dorang also aya is wrong.
Junior sangat baik and trma aya as well! Best! Bergerak solat berjemaah ke surau berhampiran. Aya dan junior ngan kawan2 ke cafe utk makan malam then lps sana trs ke dewan patin untuk taklimat sedikit sebelum rehat. Ada perlantikan Penghulu dan Penghuluwati. Ok, Penghulu ramai2 lantik Azad
a.k.a Apek.Hajat Aya nk kene kan siswi nak naikkan nama Kak Gie/Kak Najwa sbb dia ni
mmg payah nk bercakap n sgt pemalu tau! OK then, Penghuluwati pon bakal dilantik.
Aya pon baru nk angkat tangan n tgh dgr earphone ni but then tdgr org jerit KAKMON!!
Then, Aya ingt org mara aya dgr music sbb tak bagi perhatian, rupa2 nya penghuluwati
is me! OMG! Blushing dowh mke aya time tu . tula org kata, jgn ada niat buruk, tgk diri
sdri kene hahaha! Then gi dpn shiver siot tangan ni! Haha! Ok so knl kn diri kat dorang.ok tugas Penghuluwati berjalan dari saat itu.Penghulu dan penghuluwati blank sbb apa la dorang ni kan mcm2 org ada lantik kitorang. Dedua ni bincang pkra ni haha lucu lak tp org da ltk kprcyaankan, so accept ajela! Best tau kat sana! Air dia dasyat sejuk mcm ais! Sbb dari bukit@gunung,air tuh! Haha! Kje aya asek mandi aje di sana aa! Best tau segar bugar! Malam tu ada aktiviti berkumpulan LDK 1, so kenal2 lah ngan fasi n kawan2 yg tak bapa nk knl kan:P hah! Trk btol aku nih! Hehe.

Okei! 28hb Mac 2009, Saturday!

Esok,ada ceramah pagi oleh Puan Siti Khadijah ttg subjek kami. Best dan byk soalan dan aktiviti dijalankan. Ngantok pon ada skit time tuh tp mse time hbs tuh nsb gi makan n solat semua balik bilik tdo jap kan then ada smbung skit lagi ttg tuh then habis.! Aya kira budak2 siswi takut ilang tapi tak ilang msih cukup semua nya! Hari kedua pnuh dgn aktiviti bergambar. Nak nak kawan2 aya ngan aya mmg kaki camera kan! Gadgets! Hehe! Ok makanan yg dihidangkan sgt2 best tau! Puas hati sgt2 tau! Malam ada ceramah dari Ustaz Aiza. Kelakar tau dia bagi ceramah! Semua dari UITM juga tak jauh mana pon! OK lupa lah nak mention nama kawan2 aya: KAK NAJWA, KAK EMA, KAK GEE, NANI, DIDI, DECT-ONE,LISA, ANA,KAK SARA, LALA, TOBA, PUDIN, SYAM, MAMU and sapa tah jgn kcik hati manyak sgt nk inagt kakakakaka!
Lps aktiviti ceramah ada game dlm LDK. Kitorang kne present kan persembahan bagi group 2! Hehe aya dpt group 2! Hehe! Best2 smuanya.kerjasama. ANTZ! Hardworking!! Trademark la:P ok ! so mmg gempak la idea kawan2 n group lain pon ada gak yg best! Fun tau!
Ok then ssh nk gambarkan kalau da ngantok kan! Aya pon cam dizzy skit! Haisy, ssh la kan! Tgu fasi2 siap bagi taklimat utk esk GAME!!!!! Nak sgt2 main flying fox! Hope so!

Okei! 29hb Mac 2009, SUNDAY!

Ha last day here! Kitorang tak dpt main flying fox tau kitorang nye group kne rentas halangan! Hehe! Benci n nk ngs je time tuh pk baju kotor! Hehehe.ha! so kitorang pon dgn rasa grm nya kan, gi la ngan hati yang redha tp dlm hati ni stress tau! Hahahaha! Ok then, gi la rentas halangan tuh! YA ALLAH! Ada 12 halangan ok! Aya kne panjat tembok mcm PLKN tuh! Haa aya first time naik! Aya ngaku aya keras! Haha jatuh2 aya! Komander tu leh ktwa kat aya! Haha siot tol! Malu sgt! Kawan2 support KAKMON BOLEH!! Baru aya naik n bjya! YEAYY! Kak najwa tlg pgg kan kaki n dpt lah naik! Hahah! Best! Then gi halangan seterusnya! Dect-one amek pic and dia ni women tp gagah seey! Syg awak kakak!Masuk dlm tayar plak! Aya org ketiga last!hehe! bjaya! Ketiga, naik jarring tinggi tuh! Astgfrlh, aya da cam tadapat nk bayangkan da! Aya ni gayat skit kan! Adoi bjaya jugak! Tp RAHSIA apa yg blaku kat korang! Hahah! Seterusnya halangan ni mmg cabar smpi akhir ! aya tak naik halangan ke 11 sbb aya tanak! Pening lah then naik yg last ! OVERALL best tau!

Okey dah selesai naik smua tu jalan balik! Penat tp best! Tgk kawan2 naik flying fox perh membara kan tp ksimpulan naik flying fox tak mncbr cam kami ni ceeh nk sjukkan hati hahahah! Mandi2 hujan sejuk sgt! Kami pon pulang petang tu! Alhmdlh! Penghuluwati bgi speech n sgt happy! Balik dan smpi uitm kul 6ptg! Roxx BEBEH! Mwahxs!
thanks! fun sgt2 that day and cpt2 story kat ain and fara my roommates!:)

1 comment:

khairul akmal bin azman said...

g holiday yer?

xajak i pun?