Thursday, March 26, 2009

Im back dear:)









SORRY, SORRY and SOOOOOOOOOORY dear!

OMG! lama giler kan aya tak update. huhm, u know wat i am lately busy sii! Korang tak caye krang cube bace baru caye! Hehe aya pnuh aktiviti sem ni wlpn blm ada event lagi.busy ngan event org. Haa! Rindu sangat2 ngan korang yg setia kat blog aya ni nyway thanks a lot yah!
JOM! PART 4 EVENT
First, ada byk cter nk citer la. Baru-baru ni Uitm Aya ade wat event part 4 J
Aya ngan kawan2 support and gi event tuh! Dlm 2 ari, aya gi event . sgt bst and mltop la kan event sbb ada Alumni!10 years baru jumpa senior smula..yekot! -haih lupe:p
**************************************************************************************


OMD40C-OK, 1 event aya gi talkshow yg buat kat SMK Jengka. Aya kne bgn pagi2 sgt kul 6 lbh cam tu planning nya pastu mlm tu tsasar jap tdo and bgn kul 8.30 pagi :p talkshow start kul 8:30 pagi gak laJ tp tape, haha UNITE ngan kawan2 ingt sorang je lambat. Tuh pon Kak G msok bilik tlg kjutkan klu x.. huhu happynye! Haha
Then , aya kat sana dg r la talk dari bekas senior Jengka from OM114 juga. 30something but sgt2 cantik yah! Hum tak kawen lagi and sgt bizi ngan event yg dia organize skunk ni. Sgt brjaya. Aya kagum dgn talk beliau lah!!ada cabutan nombo bertuah tp aya tak bertuah time tuh sbb 1number dipanggil tak perasan! Hehe. - makan pagi pastuh then smbung speech smulaJ Tiba kul 2ptg the majlis pon habis! Aya call paklong(pakcik van koperasi) sbb nk suh jemput dari skola ke uitm taklarat jalan kakiJ special skit. Haha! Paklong kasi mcm2 ole2 kat aya sbb paklong ngan maklong baru balik dari kenduriJ hehe! Sabtu kan. So byk kenduri. Trgt kat Abah ngan Ibu. Paklong ada time tu, rasa best skit kan. Paklong is van driver dlm uitm. Kire aya knl2 pon dari kawan. Thanks kawan.


**********************************************************



OMD40B-Next, 2nd event malam tu ada dinner pula jam 8:00 malam. Aya perlu berada di sana at 5ptg sbb aya ada rehearsal utk catwalk for batik. Tempatnya kecik sbb buat sume event di sekolah tu sbb elektrik kat Uitm takda plak kan. Alhamdulillah wlpn kcik tp sgt2 nice. Aya ni kaku sgt2 mklumlah nk catwalk ni bkn pkra mudah n sgt2 la kne btul2 buat kan. Aya pon redah je sbb pmintaan kawan dari part 4 utk aya jd catwalk. Aya ngaku beb yg Aya sgt2 malu tahu! Siryesss! Tp kawan2 kuatkan aya. Yakinkan aya. Call ibu cal l abah pon jawapan yg sama .aya try wlpn aya tau ibu dgr cam lucuJ hahaha! Then bsiap make up settle smua berkumpul di dataran,
OH ya! Aya ngan ainto my bestbuddy catwalk.not me onlyJ hehe ain and aya sgt2 malu la. Tp lama2 da biasa kikkikki_____^^. Dengan pnuh konfiden mlm tu, aya pon dipanggil kawan2 “ KAKMON!!” hehe poyo je kan mcm artis lak. Dress up ala2 mak datin mlm tu. Haha! My ex-lecturer and all Alumni sgt2 buat aya segan and aya tak pakai spec sbb mmg tanak nmpk org. Aya nmpk abang aya je time tuh t upon dia pandang tmpt lain aya tau dia nk gelak kan aya. Walaupn rehearsal dlm 2 hari sahaja tp aya berpuas hati:P
Atas stage, camera sana sini amek gmbr model catwalk ni kan, so aya nk tergelak je tp tahan! Trk aya ni, mmg reject msuk catwalk. Haha! Apai tatau pon aya msuk catwalk ni. Aya tau dia tak bapa kasi aya msuk tp aya ni kan keras, aya msuk jugak. Tup tup dpt msg dia eksiden aya takdapat buat ape2 ler. Gugup jantung ni. Now Alhamdulillah da okJ
Ok dpt labu sayung,chocolate,door-gift and mcm2 la. Ramai buat persembahan, terdiri daripada kawan2 aya juga, band life and alumni present mcm en. Abot etcJ Lecturer pon havoc sgt time tuh! Sporting.Makanan mlm tu best sgt2!~puas hati la kan berlapar dari siang dgn rama2 dlm prot ni kan:P haihsh, nk dkt kul 12 malam da n dinner da hbs. Aya balik dgn kawan2 naik van paklong dgn hati yg HAPPY!
************************************************



OMD40D-HAA third event and last event that I attended . Haa ni family day beb! Best giler pada aya tahu! Ok start kul 8pagi tp aya ngan kawan2 smpi kul 9 pagi sbb ketiduran terlampau kan:p hahah!
Sampai2 je dorang tgh bagi taklimat utk junior part 1- so kami sbg senior skit pakai baju kaler berbeza-beza such as mera,kuning and biru.mera for part 3 and rtc utk part2 lain theme dorang mmg menarik. Clown! Badut! Cantik sgt buat kat apdang hoki uitm jengka Pahang. Agak ramai yang hadir.
Senamrobik dia fun sgt2. Tgu2 jgk sapa la badut dorang rupanya dating dari KL. Sgt2 best badut tu funny and hnsm tahu(dgr cter la) haha! Abang aya sbg pengerusi klas dia tuh, bagi speech pmbukaan utk klas dia 2 n agak tkjut tgk abang bagi speech yg sgt2 bagus dan spontan sbb kat umah dia tanak tjuk bakat dia tuh haritu haa aya baru tahu:p hehe
Macam2 acara aya n kawan2 masuk mcm pakaikan peserta baju badut dlm masa 5minit. Tiup tepung n cari belon ,buat aiskrim, etc lah! Haa mnrik skli trik tali ngan budak2 alumni! Hehe! Best! Lecturer pon steady gak main kerusi berirama! Hehe comel2 belaka. Aya pakaikan junior aya baju, make up etc tah apa jdi tah tp dpt tmpt pertama! Hehe dpt hamper tahu. nyummy!
Sana sini amek gambr byk sgt album dlm event ni harap event kami akan datang dpt and meriah lbh dari ni. Amen! Haa!
*****************************************************************************
okey ti aya update lagi ok! aya nk gi klas ni! ada TEST! byebye mwahxs!

4 comments:

Serenity said...

wow!meriahnyer..
hurm,kak najahtul kt uitm mane erk?

Babylicious said...

cool... so nice ;D... good luck for ur test. whis we would meet soon.

Babylicious said...

my blog: girlish.lolita@gmail.com

nonie said...

ahaha..best2!