Saturday, January 31, 2009

Ragam 3 beranak!

Nak Balik Jengka da!!:)



Wah! cepatnye cuti nk hbs kan! 1week cam angin je tau tak perasan nk blk Jengka da! Bak kata ain lg ske nk blik sbb dok umah bosan:) hahah!


haih mcm biasa la.blk Jengka Ahad so Sabtu tu la baru nk gi bli barang2 nk balik. malas nk blik sbnrnya tp tpksa jugak blk kan! Tujuan tada la berat hya nk bli barang2 mcm makanan, minumam, sabun and etc la utk seharian hidup pelajar cam korang:).




So klua la tiga beranak. Aku, Ibu dan Abang. Abah cam tada mud sgt nk ikut gi shoppping ni ari sbb nk tgk berita katanya. haih, so gi la gerak bertiga! hehe!


Abang drive and drop ktrg kat Jusco sbb dia nk gi bli kasut kat Al-Ikhsan. Aku ngan Ibu msuk trs gi kdai spec. Spec aku rosak la guys! huhu~ tatau apa punca so Ibu pon decided soh tuka yg baru sbb lama sgt da spec aku ni:(


kcik ati sbnrnya haha tp tapela Ibu soh tuka so tuka la. so aku scra rasminya ada dua spec. Pilih tu tanak, pilih ni tanak and prasan kat kdai spec aje da dua jam lbh tp siap Rabu dpn. ingt siap on da spot tp spec aku taleh siap tym tu sbb spec aku kne htr mana tah cina tu ckp. Check up balik, so power mata naik 25. silau tada apa yg berubah sgt kan. So sambil tada apa buat, aku ngan Ibu lepak MPH n Ibu pon dpt la bli buku apa tah. aku agak bosan kat MPH ajak ibu gi msuk shopping sbb kbtulan ada SALE.


haha tlupa lak esk last (2 FEB 09)




Da smpi dlm tu trs nmpk kasut ni aku minat sgt n ibu pon minat la ada satu kasut ni. dua dua beli kasut kat situ. tp lucunya kasut tu mmg tada sale plak da. baju aje. so da minat kan, so bedal ajela. hum ibu ckp da bpa byk da ksut aku tatau la. aku pon garu kpla:) Ibu ajak plak tgk baju2 and aku ngan Ibu bkenan la pd baju di situh pon tada sale! sengal aku ni! haha asal gi je msti yg aku ske tada sale. haih cam gi shopping harian aje kan! haih! nsb gi ngan ibu klu gi sdri, aku just pgg ajela:)) hahaha! so pilih2 Ibu asek ckp ibu ske la design dia ni tp hati nk yg satu lg! haaha! aku pon tutup mata ibu bawak ibu gi amek yg Ibu bkenan mule2 td so ibu pn ON! hehe. so Ibu tak sdp n taleh tgk aku amek 3 Ibu pon amek jugak 3 ! hahaha! so kami pon da settle pilih, gi la membayar! mse bayar aku nmpk one set crystal tau da msti ibu minat kan sbb ibu mmg ske collect. and kbtulan ada sale, so ibu pon amek la. pilih tu je da nk dkt setengah jam. kaki aku da penat da wee! hum, abang lak dah bapa kali call tye lama lg ke tak smpat la dia blk umah ! haa hum pastuh singgah elianto jap sbb ibu nk try lipstick yg aku ske tu slama ni.so ibu pon da cube elianto and amek color cntik sgt2.




after gi elianto singgah blk kdai spec utk amek spec lama n lense. so cina tu balas cakap aku dgn brbhsa mandarin. so sweet! ibu syum aje! hum, so settle deposit. gi amek slua jeans abah, abang and aku kat bawah. Ibu da pnt sgt2 sian ibu so aku suruh Ibu ddk aje kat krusi n trs aku gi Watson pilihan bijak dan murah!bli barang2 cam:




  1. compact powder[mayblene]*
  2. eye lyner [silky girl]*
  3. adidas body wash*
  4. sunsilk pink hair treatmnt!*
  5. brand innershine[pati prun] *wajib
  6. bear kecil *tak wajib
  7. shampoo
  8. Adidas perfume utk ke kokorikulum!*wajib
  9. baby powder* wajib dan wangi!

haa tu jela bli barang2 kat watson. so after ke watson singgah jsco bli air , biskut etc and singgah bli skit big epal lama tak singgah sbb lapa da tym tuh! mkn smbil2.



Abah call n Abah amek kami kat Jusco n makan ptg kat Windmill Restaurant mkn la puas2! tau kami lapar ptg tuh:) so aku pon order la mknn yg tak bmiyak pdhal berminyak! lapar kan so aku makan aje la ostrich! sdap. my fav!. hum.nyum2!AND THEN. blk la rumah and msing2 kepenatan n solat trs tdo! haha. tu aje la tugas rini ari!



2 comments:

I n n z said...

kakak.
tuka link yuk ~
:)

nonie said...

ahaha..ko mkn jer tawu erk!pok kang!